• eHealth voor leefstijl

  Wilt u uw cliënten effectief coachen bij leefstijl verandering? eHealth voor leefstijl wordt gebruikt door ziekenhuizen, klinieken en medische centra om patiënten online te ondersteunen bij leefstijl verandering in een “blended” - face-to-face en online coaching - traject. 
  +Lees meer
 • eHealth voor obesitas

  Lifestyle Interactive maakt al vele jaren programma's om cliënten met obesitas te begeleiden. Het eCoachingsprogramma loopt parallel met uw traject. Het toevoegen van een eCoachingsysteem helpt de kwaliteit van uw interventie te verhogen zonder extra kosten.
  +Lees meer
 • eHealth voor bariatrie

  Obesitas is een chronische ziekte. Interventies leiden tot gewichtsverlies, maar bijna altijd komen mensen weer aan, zelfs na chirurgisch ingrijpen. Om gedragsverandering te bewerkstelligen is een intensief natraject noodzakelijk. eCoaching is hiervoor uitermate geschikt.
  +Lees meer
 • eHealth voor hartrevalidatie

  Een eCoachingsysteem is een online systeem met een leerzaam en motiverend programma. Het wordt effectief gebruikt om patiënten in een multidisciplinair hartrevalidatie traject te ondersteunen.
  +Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Wanneer is eCoaching effectief? eCoaching is coaching via het internet en wordt in de (para)medische sector effectief gebruikt. Iedere begeleiding die gedurende
 • eCoaching combineert eLearning met online coaching, hulpmiddelenen social networking. De eLearning-kant biedt de mogelijkheid informatie efficiënt met een groep cliënten te delen,
 • Lifestyle Interactive is een expert in de ontwikkeling en implementatie van eHealth (eCoaching) systemen en programma's voor de bariatrische en paramedische zorg.

eHealth voor gastric bypass patiënten

Obesitas is een chronische ziekte. Interventies leiden tot gewichtsverlies, maar bijna altijd komen mensen weer aan, zelfs na chirurgisch ingrijpen. Om gedragsverandering te bewerkstelligen is een intensief natraject noodzakelijk. eCoaching is hiervoor uitermate geschikt.

 

eCoaching is efficiënt, gestructureerd en spaart tijd uit voor uw medisch personeel. Het coachen van één persoon met behulp van de e-mail is mogelijk maar het coachen van honderd personen met een multi-disciplimair team niet. eCoaching levert een centrale platform for uw medisch team waar de gegevens van alle patienten kan worden overzien en kan worden bewerkt met een druk op de knop. Uw personeel werkt stap voor stap met de patienten richting hun doel. Dit bespaart uw personeel tijd.

Kwaliteit verhogen zonder extra kosten

Het toevoegen van een eCoachingsysteem kan helpen de kwaliteit op verschillende manieren te verhogen:

 • Het voorziet in een gestructureerde, automatische informatie stroom gedurende het gehele programma, die specifiek en relevant is voor de bariatrische chirurgie patiënt. Deze informatie komt automatisch beschikbaar; hier zijn geen handelingen van de (para)medici voor nodig.
 • De patiënt kan gemakkelijk zijn/haar eigen vooruitgang zien en volgen door persoonlijke tools en grafieken. De patiënt kan ook zijn/haar kennis testen door online quizzen en vragenlijsten.
 • Al uw personeel kunnen door een druk op de knop de vooruitgang van de patiënt online volgen.
 • eCoaching levert een meer frequent en korter contact tussen uw personeel en de patiënten.
 • Met een druk op de knop kunnen antwoorden naar aanleiding van individuele vragen, die voor de hele groep relevant zijn, ook voor andere patiënten beschikbaar gemaakt worden.
 • Patiënten kunnen elkaar (indien gewenst) ondersteunen door middel van een online forum.
 • Het multidisciplinaire team (bijvoorbeeld: verplegend personeel, diëtist, chirurg, fysiotherapeut, psycholoog) kan een patiënt ondersteunen door middel van 1 systeem.
 • eCoaching vermindert de individuele vragen via de email naar uw personeel. Alle communicatie verloopt via het centrale systeem. Daardoor wordt het gemakkelijk bijgehouden door het geautoriseerde personeel.

Combinatie eCoaching met Face-to-face

eCoaching wordt gebruikt in combinatie met face-to-face sessies. Het gebruik van eCoaching zorgt ervoor dat een ziekenhuis/instelling meer in groepsessies kan werken en hierdoor het aantal individuele face-to-face sessies kan reduceren, terwijl er eigenlijk meer persoonlijke contactmomenten zijn. Dit scheelt tijd.

Waarom nazorg en eCoaching?

Het doel van het toevoegen van eCoaching aan uw nazorgprogramma is om de kwaliteit van uw nazorgprogramma te verbeteren, terwijl de kosten voor deze sevice worden geminimaliseerd.

Voorbeeld nazorgtraject voor de gastric bypass met eCoaching:

 • Programmaduur: 5 jaar
 • Coaches: verplegend personeel of MO-verpleegkundige (leidende rol), diëtist, fysiotherapeut, psycholoog (ondersteunende rol)
 • Individuele bijeenkomsten
 • Groepsbijeenkomsten bv: elke 3 maanden

Voorbeeld nazorg programma met eCoaching

In maand 1-24 krijgt de patiënt online gestructureerde informatie over specifieke onderwerpen die maandelijks worden verstrekt, samen met opinie peilingen, quizzen, etc. Het forum gaat open en ze krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen aan de coaches. Daarnaast voeren ze wekelijks persoonlijke gegevens in (gewicht, taille, etc.). Vooruitgang kan door de coaches worden bekeken wanneer dit nodig is.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een dergelijk traject voor de Gastric Bypass. De overige maanden bevatten acties naar aanleiding van het specifieke maandthema. De inhoud van de thema's zijn voor iedere ingreep op maat te maken en face-to-face contactmomenten zijn in te plannen volgens inzicht van de kliniek zelf.

 

Groepsbijeenkomst 1

Maand 1: Een goede voorbereiding

Maand 2: Eet ik gezond?

Maand 3: Uw lichaamsbeeld

                De broodmaaltijden

Groepsbijeenkomst 2

Maand 4: Kom in beweging!

Maand 5: Tussendoortjes en vocht

Maand 6: Stress 

                De warme maaltijd 

Groepsbijeenkomst 3

Maand 7: Gezondheidsvoordelen van uw nieuwe leefstijl

Maand 8: Krachtoefeningen houdt jong

Maand 9: Uit eten, feestjes en vakantie 

Groepsbijeenkomst 4

Maand 10: Triggers en gevolgen van eetgedrag

Maand 11: Emoties en eten

Maand 12: Uw leefstijl op dit moment

Groepsbijeenkomst 5

Maand 13: Gezonde en smakelijke voeding

Maand 14: Alles wat u moet weten over vet

Maand 15: Slim omgaan met uw wilskracht

Groepsbijeenkomst 6

Maand 16:  Creatief met groenten

Maand 17:  Oefeningen voor op uw werk 

Maand 18:  Lezen van etiketten en energieverbruik

Groepsbijeenkomst 7

Maand 19:  Snel, gemakkelijk en gezond koken 

Maand 20:  Werken aan uw mentale fitheid

Maand 21:  De draad weer oppakken. Hoe doe ik dat?

Groepsbijeenkomst 8

Maand 22:  Hoe blijf ik op gewicht en zorg ik dat ik voldoende blijf bewegen?

Maand 23:  Voeding en sport, wat heeft u nodig? 

Maand 24:  Gewoontes om oud te worden