Hoe werkt eCoaching in de praktijk?

eCoaching combineert eLearning met online coaching, hulpmiddelenen social networking. De eLearning-kant biedt de mogelijkheid informatie efficiënt met een groep cliënten te delen, terwijl er in de individuele behoeften wordt voorzien door één op één coaching. Voor de coach wordt alle informatie automatisch vastgelegd en opgeslagen in een overzichtelijke database met berichten, grafieken, aantekeningen, ingevulde evaluaties en peilingen en persoonlijke informatie per cliënt. Ook kunnen coaches onderling communiceren in het eCoaching systeem. De cliënten kunnen onderling ook online communiceren, om hun ervaringen en tips voor succes te delen. Dit bespaart uw coaches tijd, en helpt uw cliënten elkaar te helpen.

Hier onder is een korte samenvatting van enkele functies die uw cliënten en coaches zullen kunnen gebruiken. Dit is geen uitgebreide lijst van alle functies, maar is bedoeld om u een beeld te geven van het systeem.

Wat kunnen mijn cliënten met eCoaching doen?

Hun persoonlijke Startpagina

Uw cliënten loggen in het systeem in en zien hun startpagina. Hierop zijn activiteiten van het programma dat zij volgen en een overzicht van berichten van hun coach te zien. Vanuit de startpagina kunnen de gebruikers communiceren met hun coach of activiteiten van het programma uitvoeren.

ecoaching startpagina

Forums

In de forums kunnen gebruikers hun ervaringen delen met andere gebruikers die in een vergelijkbare behandeling zitten. Zij kunnen elkaar stimuleren, vragen stellen en resultaten of tips uitwisselen.

forum ecoaching

Persoonlijke grafieken

Naast de startpagina heeft iedere cliënt zijn of haar eigen grafieken en voortgangspagina's. Hierin kunnen zij verschillende meetwaarden (gewicht, taille, stappenteller, fitness tests e.d.) en doelen invoeren, waarvan persoonlijke grafieken worden gemaakt.

grafiek ecoaching

 

Wat kan een coach met eCoaching doen?

Overzicht van cliënten

Een coach krijgt na het inloggen in het systeem een overzicht  van alle cliënten waar hij/zij coach van is. De coach heeft de mogelijkheid om in dit overzicht te zoeken naar cliënten (bijvoorbeeld aan de hand van de groep waarin zij begeleid worden, of de datum waarop zij gestart zijn met een programma).

ecoaching clientenoverzicht

Cliënten informatie en communicatie

Wanneer de coach een cliënt aanklikt verschijnt de persoonlijke informatie van de cliënt. Er is dan de keuze uit een overzicht van de berichten, grafieken, ingevulde vragenlijsten en meer. De informatie die de cliënt op de website invult (bijvoorbeeld het gewicht, vragenlijsten en berichten) worden automatisch verwerkt in het eCoaching overzicht. De coach blijft zo op een efficiënte manier op de hoogte van hoe het met de cliënten gaat en kan hierover contact hebben met hen. Ook de loop van de acties van programma's zijn te volgen op het eCoaching systeem. Wanneer er acties door de coach uitgevoerd dienen te worden ontvangt deze coach hier e-mail notificaties over, indien gewenst.

cliënteninformatie ecoaching

Online en gebruiksvriendelijk

Het eCoaching systeem is online, en daardoor overal te gebruiken waar internet aanwezig is. Er hoeven geen programma's op de computer geïnstalleerd te worden, dit biedt de coach vrijheid om te werken waar of wanneer hij of zij dat wilt. Bovendien is het systeem gemaakt om makkelijk te kunnen gebruiken. Er is dus niet veel kennis en ervaring met computers vereist.